Architectures

AUDEMARS PIGUET HOTEL DES HORLOGERS

en it
AUDEMARS PIGUET HOTEL DES HORLOGERS
Neighbouring the Musée Atelier Audemars Piguet, the Hôtel des Horlogers is seamlessly integrated into the smooth topography of the scenic Vallée de Joux. 
Five zig-zagging room slabs into a gently sloping exterior path, leading directly to the museum and local ski trails. On the interior, a continuous corridor connects the rooms, facilitating visitor and service circulation.  
The amenities – two restaurants, a bar, a spa and a conference centre – are tucked under the inclined slab and oriented towards light and views to become individual destinations along the exterior path. 
From the mail access road, the hotel’s tilting slabs frame views of the surrounding Vallée de Joux, establishing a connection between the village and the pastoral landscape. 

Photo credits: BIG - Big Ingels Group

City: LE BRASSUS

Status: Work in Progress

Completion Date: 2020

Designer: BIG - BJARKE INGELS GROUP

Photogallery

MAGAZINES

suitegdamac

Follow us on