Architectures

HERMÈS SILK MIX

HERMÈS SILK MIX
In its historic boutique of via Condotti in Rome, Hermès opened Silk Mix, a temporary installation inspired by a record store. 
The project starts from Hermès’ brief of setting up a space dedicated to the world of male silk and linked to vinyl. Evoking a recording room, the store designed by Park Associati recreates an environment in which music is protagonist and clients can enjoy an immersive experience.
The choice of colours, materials, and light, creates an elegant and fresh setting, with a strong temperament. The use of a sound-absorbing pyramidal coating allows an immediate referral to the desired imaginary and creates a geometric envelope, strongly characterized by colours. 
The rooms have been organized in order to locate listening experiences throughout the store. The records are highlighted by LED frames that identify the displays and create strong luminous signs. 
The rooms focused on the products provide frames covered in gunmetal gray-colored laminates, a black vinyl floor, and gray lacquered freestander furniture with black iron frames. Posters and neon lights contributes to the atmosphere. A place in which men’s silk scarves illustrate record sleeves, while ties adorn cassettes. A living place, the scene of unexpected encounters and surprises. The sale spaces are ideally connected with a visual telescope to the Hermès store in via Bocca di Leone. 
The windows’ design reflects the store philosophy with products, neon lights and vinyl. Silk Mix becomes accessible and visible from the path on the luxury shopping street. 

Photo credits: Andrea Martiradonna

City: ROME

Status: Completed

Year: 2017

Designer: PARK ASSOCIATI

Photogallery

MAGAZINES

suitegdamac

Follow us on