Architectures

NEW LOBBY - HILTON MILAN HOTEL

en it
NEW LOBBY - HILTON MILAN HOTEL
THDP designed the new interiors for the new ground floor Lobby, the Lobby Bar and the Check-in area for the Hilton Milan Hotel, completed in May 2016. 
The Hilton Milan Hotel is located at the heart of a major development, named as Directional Centre, starting in the 1950’s, the centre was partially developed, with the Galfa Tower of 1956 and the Pirelli Tower of 1958 from Gio’ Ponti which at the time was the tallest building of Milan. 
The design intention for the Lobby, is to create a greater sense of arrival, comfort and sense of place. 
The guests will enjoy a larger more unified space, with generous seating, dining and informal working areas. 
The new pod style reception desks will offer a more Informal check in experience with an adjacent seating area with a variety of styles and uses. 
Accessories from the Italian homes (large photos of bookshelves) are incorporated into the space giving it a local personality. The rear of the space is completed by an informal seating area which and next to that the concierge desk, flanked by additional storage and display shelving. 
The Lobby Bar is open throughout the day and into the night offering service and menu items evolving in keeping of time of day and the F&B "Concept 45". Its purpose to attract guests from the lobby to enjoy dining in a more relaxed and informal way.  
The design of the bar and bar wall reflects the flexibility required by the changing service, with the bar display changing setting by swivel doors open during the day to complement the cappuccino maker closed at night and ready for evening cocktails. 
The multiple seating arrangements offer several height and comfort options for different dining activities from a light cappuccino to a full dinner. The variable seating options available throughout the lobby and salon areas, offer solutions to varying social uses, from relaxing to informal meetings. 
The open plan centrally positioned fire place is visible from all sides and becomes an unmissable focal point for all areas within the lobby. 

Photo credits: THDP

City: MILAN

Status: Completed

Year: 2016

Designer: THDP

Photogallery

MAGAZINES

suitegdamac

Follow us on