Architectures

VÖGELE

en it
VÖGELE
Noa* - Network of Architecture designed the new dining area of the traditional "Vögele" restaurant in the middle of the historic center of Bolzano. 
The redesigned "Kamaun Stube" aims to become an inspiring tribute to Karl Kamaun, the host of the restaurant.  
Two opposing walls, one with a ceiling high self-portrait, the other with an ancient photograph showing the artist at work, evolve within a spacial dialogue that aims to define the new atmosphere. 
The 2 opposite walls show a large-scale self-portrait of the owner and a photograph of the artist at work. Circular bronzed glasses and mirrors work as filters to enhance the visual juxtaposition. 
The remaining walls, once disappeared under wallpapers, are now re-exposed and painted in soft tones. The existing wooden floor dating back to the Biedermeier period was reprocessed. New wooden tables and bespoke chair covers create an elegant ambience. 
Two large spherical lamps plated with gold leaf, designed specifically for this project and made by hand from a local craftsman, hang from the ceiling and through their faceted reflections manage to create a truly diverse and continuously changing spatial happening. 

Photo credits: Noa* - Network of Architecture

City: BOLZANO

Status: Completed

Year: 2016

Designer: NOA - NETWORK OF ARCHITECTURE

Photogallery

Newsletter

Processing of personal data in accordance with privacy laws (art. 4 of Legislative Decree 196/03)

MAGAZINES

suitegdamac

Follow us on