Architectures

BISTROT LAVAZZA

en it
BISTROT LAVAZZA
"Bistrot" is the new restaurant/cafeteria of the Lavazza Campus in Turin designed by CZA – Cino Zucchi Architetti with RGAstudio, open both to the Lavazza’s employees and to the external guests: it is planned to host up to 280 guests and it is located on the first and second floor of the building "La Centrale", a historical Enel power–station renewed as part of the "Lavazza Headquarters" masterplan. 
From the hall on the ground floor, people can reach the dining areas and the self-service “islands” on the first floor and move to the second and last level, where they can enjoy a more intimate dining mode. 
The design of the interiors wants to preserve the industrial features of the building, trying to mix them with a more familiar and domestic atmosphere: in this way, the metal frameworks of the kitchens are balanced by the wooden, "homely" furnishings arranged in the dining areas; the basic and simple materials – wood, gres-tiles and wallpapers chosen for the finishing – give to the surfaces a detailed and sophisticated texture: the day light, captured by the existing skylights and the historical windows on the gardens, is naturally emphasized by the clear and soft-toned colours of floors and ceilings, making the space airy and bright. 

Photo credits: Michele Nastasi

City: TURIN

Status: Completed

Year: 2018

Designer: CINO ZUCCHI ARCHITETTI

Photogallery

MAGAZINES

suitegdamac

Follow us on